14 Şubat 2011 Pazartesi

BDP Antalya İl Binası ve evlere baskın, 6 gözaltı

ANTALYA - Antalya'da sabah saatlerinde evlere düzenlenen baskınlarda aralarında il yöneticisinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.


Sabahın erken saatlerinde Antalya'nın Güneşli ve Kamil Paşa Mahallelerinde polis eşzamanlı operasyonlar gerçekleştirdi, evlere baskın düzenledi. Baskında Antalya İl Yöneticisi Mehmet Nas ile Fidan Akad, Nofa A...lak, Müslüm Öncakan, Yaşar Sincan ve Felemez Dönmez gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilmeyen 6 kişinin Antalya Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesine götürüldükleri öğrenildi.

BDP Antalya İl binası ve Kepez İlçe binası polisler tarafından sabaha kadar kuşatıldı. Konuyla ilgili Antalya Emniyet Müdürü ile görüşen BDP Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz, emniyet müdürünün "Biz işimizi yapıyoruz" cevabı verdiğini belirterek tepkisini şöyle dile getirdi: "Biz siyasi bir partiyiz. Sabah partimize giderken, hem il hem de Kürtlerin yoğunlukta olduğu Kepez İlçe binasının polisler tarafından kuşatıldığını öğrendim. Konuyla ilgili emniyet müdürü ile görüştüm. Aldığım cevap tamamen siyasi bir cevaptı. Emniyet müdür bana ‘biz işimizi yapıyoruz’ dedi. Bunun işi bizim çalışmalarımızı, il binamıza giriş çıkışları engellemek midir? Sadece il ve ilçe binamız değil Kürtlerin olduğu mahalleler de polis tarafından kuşatılmış" dedi.

ANF NEWS AGENCY