14 Şubat 2011 Pazartesi

Halep'te evlere baskın: 4'ü çocuk 31 Kürt gözaltına alındı

HALEP - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’nin Halep kentine yaptığı ziyaretin öncesi ve sonrasında Kürtlere yönelik polis baskınları gelişti. Baskınlarda, en az 4’ü çocuk 31 Kürt gözaltına alınırken, evlerdeki eşyalar darmadığın edildi.


KCK’nin Güney Batı Kürdistan seksiyonu “KCK-Rojava”, 21 Ocak ile 11 Şubat tarihleri arasında Kürtle...rin yoğun olarak yaşadığı Halep kentinde düzenlenen ev baskınlarında 31 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Baskınların gerekçesi bilinmiyor ancak bu operasyonlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Şubat’ta Halep’e yaptığı ziyaretin öncesi ve sonrasında yaşandı. Türkiye ile Suriye arasında ne zaman üst düzey bir görüşme olsa Kürtler, Suriye makamları tarafından hedef alınıyor.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Şêxmus Dawud (18), Ahmed Mihemed (41), Îbrahîm Alî Faris (55), Mihemed Salih Mîrzo (55), Îmad Abdo,Bekir Ahmed (15), Demhat Hisên (16), Xelîl Dormûş, Abdul Rehman Dormûş, Mihemed Îbarhîm Şêxo (14), Zahîde Hisên Şêxo (17), Hesen Îbo, Mehmud Bav Salih, Mihemed Bav Mehmûd (19), Îbrahîm Reşo (23), Hemze Reşo (23), Üniversitesi öğrencileri; Fewzî, Omer, Rêzan, Adil, Mihemed, Kawa Bav Hisên, Hisên Reşîd Şêxo, Zozan Hisên Şêxo, Bavê Ciwan ile Omer Semîr (19), soyadı öğrenilemeyen Gîvara,Mistefa Halbe Benî Zêd , Mihemed Cemo (55), Fethî Kor (45).

ANF NEWS AGENCY