13 Şubat 2011 Pazar

İstanbul'daki gösterilere polis saldırısı: 16 gözaltı

ANF
İSTANBUL -
İstanbul'un Okmeydanı, Sarıgazi, Gaziosmanpaşa, Güngören, Avcılar ve Bahçelievler semtlerinde yüzlerce kişi PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 13. yıldönümü nedeniyle protesto yürüyüşleri yaptı. Okmeydanı ve Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde kitleye müdahale eden polis 16 kişiyi gözaltına aldı.


SANCAKTEPE

İstanbul'un Sancaktepe İlçesi'ne bağlı Demokrasi Caddesi'nde 15 Şubat'ı protesto etmek Halk İnisiyatifi öncülüğünde yürüyüş yapıldı. Cadde başında bir araya gelen grup, "Kahrolsun 15 şubat komplosu, kahrolsun soykırım" pankartı açarak, "Bijî serok Apo", "Öcalan siyasi irademizdir", "Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız" sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Bir süre devam eden yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında 15 Şubat'ın Kürtler için anlamına değinildi. Eylem alkış ve sloganlara son buldu.

GAZİOSMANPAŞA

İstanbul'un Gaziosmanpaşa İlçesi'ne bağlı Karayolları Mahallesi Pazar sokağında bir araya yüzlerce kişi Öcalan lehine sloganlarla bir süre yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından BİM markete molotofkokteyli atan grup daha sonra ara sokaklara dağıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mahallede kimlik kontrolü yapan polis ise "Şüpheli olduğu" gerekçesiyle 6 genci gözaltına aldı.

GÜNGÖREN

Güngören İlçesi'ne bağlı Güneştepe Mahallesi'nde bulunan Tramvay Caddesi üzerinde bir araya gelen yaklaşık yüz kişilik grup 15 Şubat'ı protesto etmek için meşaleli yürüyüş yaptı. PKK Lideri Öcalan lehine sloganları atan grup "Çarxe Şoreşê" marşını okudu. Eylem yürüyüşün ardından son buldu.

AVCILAR

Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nde bir araya gelen gençler PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri açarak bir süre yürüyüş yaptı. Sloganlarla yürüyün grup ardından ara sokaklara dağılarak eyleme son verdi.

OKMEYDANI

Şişli İlçesi'ne bağlı Okmeydanı semtinde Fatma Girik Parkı önünde bir araya gelen yüzlerce kişi yürüyüşe geçti. Şark Kahvesi civarında yürüyüşe polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahaleye göstericiler de taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile cevap verdi. Bir süre sokak aralarında polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmanın ardından olaylar sona erdi. Eylemin ardından mahalleyi ablukaya alan polis ise 10'a yakın göstericiyi gözaltına aldı.

BAHÇELİEVLER

Bahçelievler İlçesi Zafer Mahallesi'nde de bir araya gelen bir grup 15 Şubat'ın yıldönümü nedeniyle meşaleli yürüyüş yaptı. Öcalan lehine sloganların atıldığı yürüyüş geniş güvenlik önlemleri altında son buldu.