14 Şubat 2011 Pazartesi

APA: Türk generaller, Mısır ordusunu kıskanıyor

BERLİN - 'Balyoz' soruşturması nedeniyle aralarında kuvvet komutanlarının da bulunduğu 162 sanık hakkında tutuklama kararı çıkması, Avrupa basınında geniş yankı buldu. Ancak en ilginç yorum Avusturya Haber Ajansı (APA)’dan geldi. Ajans mahkemenin kararını “Türk generaller, Mısır ordusunu kıskanıyor” başlığıyla geçti.


Balyoz darbe planı davas...ına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz hafta tarihi bir karara imza atmıştı. Aralarında 50 generalin de bulunduğu 162 sanık hakkında tutuklama kararı verilirken, Türkiye tarihinde ilk kez kuvvet komutanları 'darbe teşebbüsü'nden cezaevine gönderilmişti.

Türk generallerin tutuklanmasının Mısır’da ordunun devlet yönetimine el koymasına denk gelmesi, Avusturya Haber Ajansı (APA)’nın dikkatinden kaçmadı. Hükümete yönelik darbe girişiminden dolayı mahkemenin tarihi bir karar verdiğini duyuran APA, konuya ilişkin haberinde “Türk ordusu, Mısır’ı kıskanıyor” başlığını kullandı.

Türk ordusunun 2007 yılından bu yana darbe yapmak istediğini yazan APA “Bazı Türk generaller, Mısır’daki olaylardan kıskanmakta haklılar. Çünkü Kahir’de ordu devletin zirvesini ele geçirmekten dolayı keyif çatarken, derin düşünen orduların başında gelen Türk ordusunun cesareti kırılıyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan karşıtı politikacıların ise tutuklamaları ve dava sürecini “ordunun tasfiye edilmesi” şeklinde yorumladıklarına dikkat çekilerek, ordu ve muhalefetin AKP’ye karşı birleştiği görüşü yer aldı.

ANF NEWS AGENCY